Berpegangteguhlah dengan institusi Ahlus Sunnah Wal Jama'ah!

Berpegangteguhlah dengan institusi Ahlus Sunnah Wal Jama'ah!

Sabtu, 1 Mei 2010

Ingatlah Allah ketika di Dunia ini, Moga Dia ingat akan kita pada saat huru-hara nanti.Buat diriku dan semua yang dicintai kerana-Nya,

Ingatlah kepada Allah dengan sesungguh-sungguh ingatan, kerana tiada siapa lagi yang akan menyelamatkan kita dalam huru-hara Hari Kebangkitan kelak melainkan Dia. Hanya kepada Dia kita betul-betul bermohon keampunan dan keselamatan di sana nanti.

Maha Suci Allah Tuhan kita, Dia Maha Menghargai para hamba-Nya yang beriman dan bersyukur. Dia Maha Maha Mengetahui dan Maha Membalas bibir-bibir yang bergetar menyeru nama-Nya.

Mudah-mudahan Allah s.w.t. ingat akan kita kelak nanti, pada saat kita sudah tidak mampu lagi menyelamatkan diri dalam keadaan huru-hara yang dahsyat.

Allahu Allah.....


Setinggi-tinggi keni'matan di syurga adalah peluang bertemu dengan-Nya.

Kredit gambar.


Doa kita bersama:

Segala puji milik Tuhan Yang Maha Agung Pemilik Seluruh Alam ini, selawat dan salam atas Rasul Junjungan, Nabi Muhammad s.a.w., ahli keluarga dan para sahabat baginda.

Ya Allah ajarkan kepada kami 'ilmu yang bermanfaat, dan berikan manfaat kepada kami daripada 'ilmu yang Kau ajarkan.

Ya ALLAH, jadikanlah kami, ibu bapa dan keluarga kami serta umat Nabi Muhammad s.a.w. yang lain hamba-Mu yang tetap beristiqamah dan ikhlas mentaati-Mu. Jadikanlah akhir hayat kami dalam husnul khotimah dan melafazkan kalimah tauhid. Selamatkan kami dunia dan akhirat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Insya ALLAH, komentar ada dihargai demi menyuburkan budaya ilmu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...